СИЛВИЯ КРЪСТЕВА УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА РАБОТНА СРЕЩА НА СЪЮЗА НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В СИСТЕМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

октомври 13, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Тридневна работна среща на Съюза на работодателите в системата на образованието се провежда от 11 до 13 октомври в Трявна. На срещата присъстват около 150 участници. В откриването на събитието се включиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Община Трявна Силвия Кръстева и началникът на Регионално управление на образованието – Габрово – Георги Маринов. Срещата започна с встъпителни думи на Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева приветства участниците в събитието: „За мен е изключително удоволствие да видя толкова хора, които имат една единствена цел, а тя е образоват нашите деца. Мисля, че девизът, който г-н Стаматов е избрал за срещата „Водени от времето, водим образованието!“ е най-ценното нещо, на което всички ние трябва да научим децата ни, защото те са бъдещето на България. Надявам се, че ще имате една ползотворна среща и ще намерите време да видите нашия прекрасен град.“

Първият ден на работната среща протече под формата на дискусия с министъра на образованието и науката.

Освен организацията на учебния процес в условия на пандемия, сред темите на тридневната работна среща са и нужни промени във връзка с прилагането на модела 1:1 – един ученик с едно устройство, подходът към групи в неравностойно положение, работата в подготвителните групи в детските градини и Колективния трудов договор в системата.

Събитието се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.