СЛЪНЦЕ И ВЕДРО НАСТРОЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА „77 ТРЕВНЕНСКИ БИЛКИ И ПОЛОВИНА“, ОРГАНИЗИРАН ОТ ОБЩИНА ТРЯВНА И „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО“

юни 24, 2019
Автор: Веселин Михов

image

Община Трявна организира събитие по повод Еньовден – 77 тревненски билки и половина, съвместно с „Нестле за Живей Активно“. Мероприятието се състоя на 22 юни на поляна над града.

Тревненци се насладиха на разкази за Еньовден, научиха какви билки има в тревненския край, за какво помагат те и какъв е правилният начин за тяхното събиране, а след това и активно се включиха в същинската част – брането на билки.

Малките гости от училищата и детските градини бяха много въодушевени от задачата и се забавляваха заедно със своите родители и преподаватели ,  надпреварвайки се кой ще събере най-големия букет от билки.

Накрая разбира се имаше и сладки награди,  както и страхотна изненада за малки и големи- открита тренировка по карате киокушин от треньора на СК „Хикари“ и Пламена Якимова – европейска шампионка по карате киокушин.

В края на събитието всички се насладиха на резултата от отправеното към родителите на децата предизвикателство – направата на ястия от био продукти.