СЛЕД ВАШ СИГНАЛ: ИЗЧИСТЕНА Е ГОРИСТАТА МЕСТНОСТ НАД КВ. „ТЕПАВИЦИ“ В ТРЯВНА

ноември 18, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Дейността по първия сигнал, подаден към новата екокампания на Община Трявна – „Ти показваш – Ние чистим“ е извършена успешно!

След като бе алармирано, със снимков материал на официалната фейсбук страница – „Община Трявна“, за нерегламентирано изхвърлени битови и едрогабаритни отпадъци в гористата местност над кв. „Тепавици“ в Трявна, днес служители на общината към звено „Чистота“ пристигнаха на място. Осигурени бяха необходимите ръкавици, лопати и метли, както бе докаран и един от трите стоманени контейнера, който е предназначен именно за събиране на строителни и едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че големите съдове за смет са с вместимост 6 куб. м. и могат да бъдат предоставени до адрес след заявка от страна на потребителя за правилно изхвърляне на този вид отпадъци и ограничаване на нерегламентираното им разпространение в градската и околна среда. Контейнерът може да се използва в продължение на една седмица, а цената на услугата е 96 лв. с ДДС.

Всички пластмасови, хартиени и едрогабаритни отпадъци, които са били изхвърлени нерегламентирано в околната среда в този район и са довели до нейното замърсяване, са вече събрани и ще бъдат извозени към Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово.

 

Утре – 18.11.2021 год. се очаква да бъде изправена и огънатата предпазна мантинела с цел да се ограничи максимално достъпа до мястото и да не се допуска образуването на ново, подобно на това, нерегламентирано сметище.

Община Трявна благодари за подадения сигнал и насърчава всички граждани да бъдат активни, да продължават да ни информират за нерегламентирани сметища, на които са станали свидетели и не на последно място да изградим, с общи усилия,  едно трайно отговорно поведение в правилното и разделно събиране на отпадъците, които всички ние генерираме в ежедневието си. Защото заедно можем повече!