СМРЗИ-ТРЯВНА С ВИСОКО ОТЛИЧИЕ ЗА ПРИНОСА СИ КЪМ РАЗВИТИЕТО НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА БЪЛГАРИЯ

юли 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна е отличен с авторитетен плакет за своята дейност и принос през годините, довели до опазване и популяризиране на богатото културно-историческо наследство на България. Наградата е присъдена от Управителният съвет на Сдружение „Национална културна платформа“ и ще бъде връчена на директора на СМРЗИ-Трявна г-жа Юлия Нинова в началото на следващата седмица. Същото отличие получава и Историческия музей в Дряново.

„Управителният съвет на Сдружение „Национална културна платформа“ взе решение да отличи точно тези два музея в Община Трявна и Община Дряново, тъй като ние развиваме културни политики, насочени към различни групи хора и към образователни и културни институции и гледаме да ги подкрепяме и да бъдат като пример.“ споделя г-н Димитър Гешков, който е председател на Сдружение „Национална културна платформа“ и допълва, че подобни високи отличия биха стимулирали и други културни институции да развиват по този начин своята дейност.

„Екипът на г-жа Юлия Нинова има спечелени проекти, които са насочени към музея, самата тя е била отличавана – това показва висок капацитет, много добро управление на музея и много така добра връзка между музей и община и това е много важно да се изведе в публичното пространство.“ завършва г-н Гешков.

Директорът на Специализирания музей, както и целият екип, изказват огромната си благодарност за присъденото отличие на Сдружение „Национална културна платформа“. Ръководството на Община Трявна също изказва своите поздравления към музейните служители и им пожелава да бъдат все така вдъхновени и да не спират да дерзаят!