СНЕЖНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ТРЯВНА, ПЪТИЩАТА СЕ ПОЧИСТВАТ И ОПЕСЪЧАВАТ

февруари 8, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Обстановката в Община Трявна остава снежна, валежите от сняг в региона продължават. Към момента няма навявания, а дебелината на покривката на места достига до 10 см. Няма данни за затрупани и прекъснати пътни участъци, закъсали автомобили, бедстващи хора и животни, информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

Всички снегопочистващи машини към ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна работят, като екипите почистват общинската пътна мрежа от рано сутринта. Приоритетно от сняг се разриват и опесъчават главните пътища в Централните градски части на Трявна и Плачковци, високите квартали, подходи към детски градини, учебни заведения, болница, автобусни спирки, ЖП гара и пр. Тротоарите също се обработват от служители на Община Трявна към отдел „Чистота“. Извършва се и почистване на пътните участъци в кметствата на Община Трявна.

Няма постъпили сигнали за прекъсвания в електроснабдяването и водоснабдяването в населените места. При дежурния по Общински съвет за сигурност са приети сигнали за непочистени участъци в кв. „Вили“ в Плачковци и по републиканската пътна мрежа – III.552 Трявна-Вонеща вода и III-609 Трявна-Габрово, която се поддържа от Областно пътно управление – „Пътен кантон“ – Трявна. Веднага е направена необходимата организация и работата по почистването на пътищата продължава.

Община Трявна призовава шофьори, тръгнали на път, да се движат с повишено внимание, да се съобразяват със снежната обстановка и продължаващия снеговалеж в района.