СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ДНЕВНИТЕ ЦЕНТРОВЕ В ТРЯВНА СА СПРЕНИ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА

октомври 21, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Социалните услуги в двата дневни центъра за пълнолетни лица с увреждания с ТЕЛК-ови решения са спрени до 31.10.2021 год. със Заповед на директора на РЗИ-Габрово – д-р Николай Пенчоков. При извършените вчера изследвания са диагностицирани с Covid-19 общо 12 души – 5 от обслужващия персонал и 7 потребители на дневните центрове.

„За щастие, всички са с леки симптоми, на домашно лечение и са поставени под карантина. Колегите от двата дневни центъра, които не са с положителни тестове са в отпуска и поддържаме постоянно връзка с останалите потребители. Осигурена е пълна социална подкрепа по домовете им и се стараем да им помагаме, както в дневните центрове!“ заяви г-жа Тотка Димитрова – директор „Социални услуги в общността“ – Община Трявна.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция с почасови услуги за деца и възрастни и центърът за обществена подкрепа на деца и техните семейства в Трявна остават отворени и продължават своята дейност с предоставяне на задължителния „зелен сертификат“ за ваксинация, отрицателен PCR тест или антигенен тест.

Предприети са необходимите противоепидемични дейности и организация на работа, спрямо последната Заповед на здравния министър, и в Дома за стари хора в Трявна. Към момента няма диагностицирани възрастни хора с Covid-19.