СПЕЧЕЛЕН Е ПРОЕКТЪТ ЗА ЦЕНТЪРA ЗА ВОДОЛЕЧЕНИЕ В ТРЕВНЕНСКАТА БОЛНИЦА

февруари 8, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Проектът предвижда преустройство на сектора за водолечение, който е ситуиран на ет. 1, блок 2 на МБАЛ  „Д-р Теодоси Витанов“ ЕООД. В отделението работят двама лекари, 4 рехабилитатори, 1 кинезитерапевт и двама санитари.

Проектното предложение „Преустройство на сектор за водолечение на отделението по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ ЕООД по Проект „Красива България“ бе подадено на 29.12.2020 г.

След преустройството секторът за водолечение ще разполага с :

  • Инфрачервена сауна – Температурата в сауната е около 50-60 градуса по Целзий с относителна влажност на въздуха 12%. На ползвателите е осигурена възможност за студен душ и суховъздушно охлаждане в релакс-зоната.

Лечебният ефект на сауната е свързан с подобряване на сърдечно-съдовата дейност, освобождаване на тялото от токсини, намаляване на последиците от стреса, намаляване на телесното тегло , активиране на имунната система и др.

  • Джакузи – хидромасажният му ефект повлиява благоприятно заболявания на ОДА, периферната нервна система и укрепването на имунната система.

Ще бъдат извършени ремонтни дейности на сектора. Ще бъде създадена солна стая. Самото оборудване предстои на следващ етап.

Секторът за водолечение има самостоятелен вход и изход и функционална връзка с другите секции на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в т.ч. с  чакалнята, лекарския кабинет, манипулационната и другите сектори.

 

Общият бюджет за проекта с включен ДДС е 100 000 лева. 45 000 лв. са финансиране от Проект „Красива България“, а съфинансирането от Община Трявна е в размер на 55 000 лв.

 

Настоящо състояние на обекта: