СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ ОБНОВЯВА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В ТРЯВНА И ИЗРАБОТВА НОВ ИЗЛОЖБЕН ЩАНД

юли 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна продължава да работи в посока подобряване на предоставянето на културни и обществени услуги на местното население и на хилядите туристи, които ежегодно посещават възрожденския град. Спечелен проект ще обнови Туристическия информационен център в града и ще изработи нов мобилен изложбен щанд, който ще бъде от полза при представянето на региона в бъдещи туристически изложения в страната и чужбина и ще допринесе за популяризирането на културно-историческото му наследство.

Одобреното проектно предложение „Туристически информационен център – Трявна минало и настояще“ бе подадено от Община Трявна в средата на май миналата година и бе в процес на оценяване. Стойността на проекта е 61 499 лв. и се изпълнява по Мярка 7.5 „Инвестиции в публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ – МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

С осъществяването на спечеления проект ще се подобри визията на Туристическия информационен център, което неминуемо ще доведе и до повишаване на посещаемостта от страна на местни жители и гости на града, които ще получават информация за туристическа дестинация Трявна в т.ч. актуална и подробна информация за основните и допълнителни туристически услуги в града – настаняване, хранене, възможности за свободното време, транспорт, преходи в планината, градски турове с екскурзовод; информация за културни и спортни събития на територията на Община Трявна; предоставяне на информационни и рекламни материали; поддържане на актуална туристическа информация на сайта на Община Трявна; оказване на съдействие на туроператори при разработване на туристически продукти, включващи Община Трявна и организиране и участие в рекламни кампании и инициативи на местната власт.

Местният туристически център ще бъде технически обновен с нов посетителски стол; работно бюро; настолен компютър; лаптоп с включен програмен продукт; смарт телевизор; екран и инверторен климатик. Оборудването ще осигури максимален комфорт на служители и посетители с възможност за работа и лесен достъп до необходимата информация и рекламни материали, както ще даде възможност центърът да се използва и като конферентна зала.

В рамките на проекта ще бъде изработен също и нов мобилен изложбен щанд, чиято заложена светеща визия ще бъде в унисон с възрожденския дух на Трявна. Щандът ще бъде висок 2.4 м, с отделни модули на сглобяване, инфо бюра и табели, монитор и пр.