СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ТРАДИЦИОННИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ“ 2022

юли 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна отправя покана към всички местни автори и любители на поетичното слово да се включат в традиционния поетичен конкурс „Свищовски лозници“ 2022. Литературната надпревара е с национален характер за автори от цялата страна и се организира ежегодно от Община Свищов.

Всеки автор има право да участва само с едно непубликувано авторско стихотворение, изпратено в пет екземпляра в печатан вид – на машина или на компютърна разпечатка. Ръкописи не се приемат. Статусът на конкурса е анонимен, като стихотворението се придружава с посочени три имена на участника, адрес и телефон за връзка, които трябва да бъдат запечатани в плик.

Крайният срок за участие в „Свищовски лозници“ 2022 е 2 септември 2022 год. 

Творбите може да изпращате на адрес:

5250, гр. Свищов, област Велико Търново
ул. „Д. Г. Анев“ №4 А, Община Свищов, отдел „Култура“ – за конкурса

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 25 септември 2022 от 10:30 ч. в камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, като ще бъдат присъдени:

  • Награда за поезия „Николай Искъров“ в размер на 300 лв.
  • Първа награда – 200 лв.
  • Втора награда – 150 лв.
  • Трета награда – 100 лв.
  • Две поощрителни награди – по 50 лв. всяка. 

Отличените творби ще бъдат публикувани на страницата на Община Свищов – www.svishtov.bg и на Фейсбук страницата – Култура Община Свищов.

Творбите, участвали в конкурса, остават в архива на Община Свищов. Повече информация може да получите на тел: 0631/6 43 51 – главен експерт „Култура“ към Община Свищов.

*Организаторите си запазват правото на промени в случай на настъпили непредвидими епидемични обстоятелства или други възпрепятстващи изпълнението на първоначално обявените условия.