Стартира „Милан Джуниър Камп Трявна 2018“

юли 2, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

На 1 юли 2018 г. в СК „Ангел Кънчев“ се състоя официалното откриване на „Милан Джуниър Камп Трявна 2018“. Академията на италианския гранд Милан гостува в България за шеста поредна година, а това е първият път, който се провежда в Трявна.

Гости на събитието тази неделя бяха кметът и заместник-кметът на Община Трявна Дончо Захариев и Николина Николова, Валери Димитров – координатор на проекти в C.R.E.A.M. България, президентът на „Доминант Спорт Груп” и официален представител на Милан Джуниър Камп за България Ивайло Рачев, Адриано Капобианко – италиански специалист от школата на Милан и др.

„За мен е изключително удоволствие и чест Трявна да бъде домакин на това изключително събитие. Искам да пожелая на малките участници в кампа много настроение, игра и феърплей през следващите дни. Вярвам, че голяма част от вас ще бъдат в нашата национална гарнитура по футбол през следващите години.“, обърна се към участниците кметът на Трявна.

Адриано Капобианко отбеляза, че посещава България за пети път с академията на Милан и всеки път събитието се превръща в неповторим спектакъл. Той гарантира, че треньорите ще дадат всичко от себе си, за да успеят децата да се забавляват, учейки методологията на Милан. Капобианко изрази благодарност към кмета на Трявна и към организаторите на събитието.

Ръководителят на българските треньори в кампа Красимир Манолов поздрави организаторите и кмета на Трявна за събитието и покани Дончо Захариев да се включи поне в едно полувреме, за да усети атмосферата на футболната академия отвътре.

Валери Димитров изрази радостта си, че C.R.E.A.M. България и от C.R.E.A.M. Европа за поредна година са пряк участник в това събитие. Той пожела на децата да се забавляват и да усетят магията на футбола, тренирайки с представителите на италианския гранд Милан.

Ивайло Рачев също поздрави всички участници в кампа и изрази надежда, че събитието ще се превърне в традиция за прекрасната малка община Трявна – изключително популярна в дестинация в страната, а чрез Милан Джуниър Камп би могла да стане още по-популярна и в чужбина.

В следващите 5 дни над 100 деца от цялата страна, разделени в шест групи, ще имат възможността да тренират с треньори от Италия и България по методологията на Милан. Всички те ще получиха като подарък по два официални спортни екипа на Милан, включващи две тениски, потник, шорти, спортни чорапи, сак, както и оригинална футболна топка.

Освен тренировки за малките футболисти е предвидена и културно-историческа програма, теоретична подготовка и развлекателни дейности през свободното време.

Очаква се италианските треньори да изберат най-добрите участници в Кампа, които ще имат възможност да посетят централата на Клуба и да участват в заключителния Камп в Милано, Италия.

 

Повече информация може да намерите на:
Интернет страницата
Facebook страницата
Телефон за записвания: 0876 177 739 (Зорница – C.R.E.A.M. Bulgaria)

 Грета Господинова-Станева