Тържествено отбелязване на 24 май

май 24, 2018
Автор: Веселин Михов

image

Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Трявна започна с училищно тържество на СУ “П.Р.Славейков”.

                                 

Специален гост на празника беше митрополит Григорий, който по традиция бе посрещнат с питка от възпитаниците на Славейковото училище. Търновският митрополит поздрави ученици, учители и родители за празника. Той разказа историята на празника и житията на Св. Кирил и Св. Методий. Дядо Григорий поръси за здраве ученици и педагози от Славейковото училище.

                                

Официални гости на празника бяха кметът на Община Трявна Дончо Захариев, заместник-кметът Николина Николова, председателят на Общински съвет Силвия Кръстева, председателят на училищното настоятелство Боряна Казасова-Драмова и общински съветници.

Дончо Захариев поздрави присъстващите и се обърна към учениците като им пожела да бъдат здрави и щастливи и когато дойде моментът да изберат училището, в което да продължат своето образование, да изберат именно Славейковото училище, тъй като да да бъдеш възпитаник на това училище е чест и привилегия.

                

Кметът и заместник-кметът връчиха на абитуриентите поздравителни адреси и шалчета с цветовете на българския трибагреник, емблемата на училището и надпис “Випуск 2018” за спомен от Община Трявна.