ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: КМЕТ, СПЕЦИАЛИСТИ И ДЕЦА ОГЛЕДАХА СЪВМЕСТНО СКЕЙТПАРКА В ТРЯВНА, ВЪЗМОЖНО Е ПРОЕКТИРАНЕ

юли 14, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес продължаваме с една детска инициатива, за която ви разказахме в началото на тази седмица. А именно – идеята на група 11-годишни малчугани, които спокойно може да наречем най-големите местни любители на триковете с тротинетки и желанието им скейтпарка, намиращ се в Етнографския комплекс в Трявна, да бъде разширен и трансформиран. Главният инициатор сред тях е Константин Станев, който заедно със своите приятели и баща си проведе среща с кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

И както бе обещано в края на първата работна среща, днес всички заедно отново се срещнаха. Този път на място в Етнографския комплекс в Трявна в присъствието на главния архитект на Община Трявна и директора на дирекция „Териториално и селищно устройство“ към Община Трявна.

Децата нагледно показаха на кмета на Община Трявна и присъстващите специалисти откъде са взаимствали идеята и как точно искат да изглежда скейтпарка.

„Идеята е да бъде допълнително разширен с две нови наклонени рампи, които да отвеждат до изваян малък бетонен „басейн“ в земята.“ обясни инициативният Константин.

След като бяха обсъдени детайли по разположението и размерите на уширението и възможността за изграждане на подобен скейт „басейн“ за трикове в близост до амфитеатъра, специалистите стигнаха до заключението, че проект може да бъде изготвен и работата в тази насока да започне.

„Това е едно добро начало, което заедно поставихме с Вас и ще се радвам отново заедно да надградим вече съществуващия скейтпарк, за да сте още по-доволни, радостни и щастливи от това, което правите! Разбира се, ще потърсим и финансиране на проекта, след като стане готов, за което ще трябва съответно и необходимото време.“ подчерта г-жа Силвия Кръстева.

Радостни и с усмивки на лица, в края на днешната среща от редица бъдещи такива, малчуганите показаха нагледно и причината, поради която потърсиха кмета на Община Трявна – ефектните трикове с тротинетки и любовта към екстремните спортове.