„ТИ ПОКАЗВАШ-НИЕ ЧИСТИМ“ С ПОРЕДНО ИЗЧИСТЕНО НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО СМЕТИЩЕ

ноември 24, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Новата екокампания „Ти показваш – Ние чистим“ на Община Трявна набира все по-голяма популярност! Добрият пример от днес за успешната съвместна работа между местна власт и активни граждани е подадения до нас сигнал за поредното нерегламентирано сметище на територията на нашия град.

Мястото е точно над бившия хлебозавод на ул. „Стоянков дол“, където от изпратените ни снимки и последвалата извършена проверка стана ясно, че в зелените площи в района са изхвърлени нерегламентирано битови и едрогабаритни отпадъци.

 

 

 

 

Непосредствено след приемане на сигнала бяха предприети необходимите мерки от страна на Община Трявна. След направена организация, в рамките на два дни, служители към звено „Чистота“ събраха всички едри полиетиленови и картонени отпадъци, както и всички изхвърлени автомобилни части. Същите ще бъдат извозени към Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово.

 

 

 

Припомняме, че новата екокампания на Община Трявна – „Ти показваш – Ние чистим“ има за цел да ограничи броя на нерегламентираните сметища на своята територия с активното участие на всички граждани. Продължавайте да снимате местата, където сте забелязали неправилно изхвърлени отпадъци и ни ги изпращайте като локации, а ние ще се погрижим те да бъдат щателно изчистени. Сигналите може да изпращате на официалния ни имейл адрес: tryavna@tryavna.bg или на двете официални фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на община Трявна“.