„ТИ ПОКАЗВАШ-НИЕ ЧИСТИМ“ В ДЕЙСТВИЕ! ИЗЧИСТЕН Е РАЙОНА ЗАД СТАДИОН „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“ В ТРЯВНА

ноември 18, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Новата екокампания на Община Трявна – „Ти показваш – Ние чистим“ вече е в действие! Вторият сигнал, който вчера ни бе изпратен на официалната фейсбук страница – „Община Трявна“  показва поредното нерегламентирано сметище на територията на нашия град. Този път е от района на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна.

От изпратените снимки и последвалата проверка на място се установи, че непосредствено до пътното платно, в зелените площи до р. Тревненска, са изхвърлени нерегламентирано натрошени строителни отпадъци.

 

 

Веднага са предприети необходимите мерки по отстраняване на новообразувалото се сметище и тази сутрин служители на Община Трявна към звено „Чистота“ пристигнаха на място с нужните ръкавици, лопати и чували. Натрошените едри и дребни строителни материали бяха щателно събрани и зелените площи бяха изчистени. Отпадъците ще бъдат предадени съответно към Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово.

 

 

Направена е вече организация и по първия подаден сигнал към кампанията „Ти показваш – Ние чистим“. В рамките на деня се очаква да бъде извършено почистване на нерегламентирано изхвърлените отпадъци в гористите местности над кв. „Тепавици“.

Община Трявна благодари за изпратените сигнали и припомня, че основната цел на новата екокампания е именно тази – с общи усилия между местна власт и граждани да се намали броя на нерегламентираните сметища в региона и заедно да постигнем една по-чиста и екологична среда за живеене както за нас, така и за нашите деца!

Продължавайте да изпращате Вашите сигнали на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg или на официалните фейсбук страници „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“ и ние ще се отзовем! Заедно можем повече!