ТК „БЪЛГАРОВ“ ТРЯВНА С ПЪРВО И ТРЕТО МЯСТО В ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ ТУРНИР ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ

декември 17, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Тенис клуб „Българов“ Трявна с поредни постижения в областта на спортта! Този път призовите места завоюваха най-малките ни състезатели, които участваха в заключителния тенис турнир „Мастърс“ за 2021 год. Събитието се проведе в края на миналата седмица в областния град и сили в него премериха деца на възраст между 6 и 9 години от ТК „Българов“-Трявна и ТК „Българов“-Габрово.

Малкият голям победител за тази година е 8-годишната Карина Иванова от Трявна, която показа спортен дух и даде една обещаваща заявка за бъдещ шампион в национални и международни тенис турнири.

„Децата са все още малки да играят индивидуално едно срещу друго, затова идеята на тенис турнира, за най-малките състезатели, е да покаже колко точни попадения в очертанията ще имат, те, при форхенд и бекхенд. Карина показа най-добри резултати като постигна 10/10 и при двата удара. Изключително концентрирана и съсредоточена беше, което говори, че има голяма амбиция да се развива и това изключително много ме радва!“ коментира треньорът на децата Нешо Мостров.

 

 

На второ място се класира Хари Гичев от Габрово, а третото място си разделиха Елисавета Димитрова от Трявна и Никол Пенчева от Габрово.

„Доволен съм от играта, която показаха малките ни тенисисти и от старанието, което не спират да полагат! Най-важното, което постигнахме тази година за разлика от миналата е, че децата вече могат да удрят правилно и да контролират сами топката!“ сподели Мостров и допълни, че тренировките и подготовката на подрастващите продължават на закрито в областния град.

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Община Трявна поздравява най-малките ни тенисисти за постигнатите резултати в заключителния тенис турнир „Мастърс“ и пожелава на тях и на треньора им още много бъдещи успехи в областта на тениса и спортта, с които да ни прославят!