ТК „БЪЛГАРОВ“ ТРЯВНА СПЕЧЕЛИ ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ ТЕНИС ТУРНИР „МАСТЪРС“ ПРИ МОМЧЕТАТА

ноември 9, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Заключителният тенис турнир „Мастърс“, който се провежда в края на всяка година между двата тенис клуба в региона ТК „Българов“ – Трявна и ТК „Българов“ – Габрово, завърши с победа за младата тенис надежда при момчетата – Даниел Щайнер, който се състезава за отбора на ТК „Българов“-Трявна.

Турнирът се проведе тази събота на тенис корта в Трявна и събра десетки родители от Трявна и Габрово. Участие в него взеха представители и на двата тенис клуба – общо шест момчета и пет момичета до 13-годишна възраст.

„Тенис турнирът „Мастърс“ е заключителен за тази година и всеки, който желае може да участва в него. Правим го за децата, да покажат на всички нас какво са научили през годината и кой колко може.“ коментира преди начало на срещите треньорът на младите ни тенисисти Нешо Мостров.

Първи на корта излязоха момчетата от ТК „Българов“-Трявна, които премериха сили с опонентите си от ТК „Българов“-Габрово.

„В две групи играят – първите двама от групите излизат и играят на кръст срещу другата. Т.е. първият от първата група играе срещу втория от втората и съответно обратно – първият от втората играе срещу втория от първа група.“ разясни играта при момчетата Мостров.

Така след близо два часа игра на корта, Даниел Щайнер от Трявна победи с 4:1 сета Даниел Пенев от Габрово във финалната тенис среща. На двете предвидени трети места се наредиха съответно Стефан Димитров от ТК „Българов“-Габрово и Александър Коев също от ТК „Българов“-Габрово.

Наградните грамоти и медалите за първо, второ и трето място бяха връчени на момчетата от старши експертът по „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ в Община Трявна – г-н Кольо Дабков.

„Искам на първо място да ви поздравя и да изкажа благодарност от името на Община Трявна, че през годините развивате и този спорт в нашия град, че подобни прояви се утвърдиха във времето и заедно с тях градът ни оживява още повече.“ заяви с усмивка пред младите тенисисти г-н Дабков и им пожела още много бъдещи успехи занапред.

Своите сили на тенис корта премериха и петте момичета – състезателки на ТК „Българов“ – Габрово, които излязоха в индивидуални двубои една срещу друга. На първо място се нареди Габриела Ганчева с четири завоювани победи, втора остана Марина Димитрова с две победи и две загуби, а на двете трети места се наредиха Йоана Петрова и Цветомира Пенчева.

Техните отличия отново бяха връчени от старши експертът „КОСЗ“ в Община Трявна – г-н Кольо Дабков.

Тенис турнирът „Мастърс“ приключи с любителска среща между победителят при момчетата – Даниел Щайнер и голямата звезда на ТК „Българов“-Трявна – Валерия Гърневска, която спечели второ място на Световният тенис турнир „Киндер+ Спорт“ в Майорка, Испания.