ТОДОРОВДЕН В ТРЯВНА

март 9, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Традицията за отбелязване на Тодоровден бе спазена и тази година в Трявна. На 7-ми март се състояха конни състезания. Мястото на събитието бе Данова поляна в околностите на града.

Празникът започна с водосвет за здраве. Състезанията откри кметът на Община Трявна Силвия Кръстева, която благодари на участниците и пожела на всички присъстващи много здраве и благополучие.

Надпреварата беше разделена в три категории: кушии, състезание с каруци и дърпане на трупи. При кушиите първенец с изключителна преднина стана Звезделин Бъчваров. Класиралият се на второ място също беше с кон, собственост на Бъчваров. На трето място се класира Алекс Згрипаров.

При състезанието с каруци и дърпане на трупи имаше по двама участници. На първо място и в двете категории бе Симеон, а на второ – Мариан.

Победителите получиха парични награди. Победителят в кушиите Звезделин Бъчваров дари своя награден фонд за празнична почерпка за всички присъстващи.

Празникът завърши с народни танци в изпълнение на танцова формация „Зорница“ при НЧ „Съединение – 1933“ – село Кисийците.