ТРЕВНЕНСКИ МАЛЧУГАНИ ЗАРАДВАХА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ЗА КОЛЕДА

декември 14, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

След като децата от Детска градина „Осми март“ – Плачковци стоплиха сърцата на възрастните потребители от Семеен дом „Сребърно гнездо“ с коледни поздравления, в началото на тази седмица, днес дойде ред и на тревненските малчугани от Детска градина „Светлина“ и Детска градина „Калина“. Инициативата, част от Коледно-новогодишната програма за 2022 година, е на Община Трявна и се реализира съвместно с трите общински детски градини и социалните институции в общността.

Първи за предстоящите празници бяха поздравени възрастните дами и господа от Клуба за социални и културни дейности в кв. Светушка. Събитието откри кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която отправи своите най-сърдечни и топли пожелания по повод светлите християнски празници.

Звънките и мили гласчета на децата от ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ изпълниха не само залата на клуба, но и сърцата на възрастните хора. Малчуганите и техните ръководители тематично бяха подбрали най-хубавите си коледни песнички и стихчета, с които представиха една богата празнична програма пред събралата се публика.

В края на срещата своите пожелания по случай Коледа и Нова година отправиха също директорите на двете детски градини.

Възрастните хора бяха зарадвани с малък, но много скъп подарък – ръчно изработени коледни картички от малчуганите на ДГ „Светлина“, които бяха раздадени лично от децата. Коледното събитие продължи с почерпка за всички, която бе сладък завършек на топлата инициатива тук.

Че най-истинските и докосващи пожелания за светлите християнски празници идват именно от децата усетиха и потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Трявна. Хората и екипа на Социалните услуги в общността бяха поздравени от малчуганите, които пристигнаха с много коледно настроение и весели усмивки.

Кметът на Община Трявна също поздрави потребителите на Дневния център и им пожела здраве, топлина и доброта в душите. Светли празници и огромна благодарност към всички участници изказа директорът на Социалните услуги в общността г-жа Тотка Димитрова.

Приятни и докосващи сърцата емоции не липсваха и в Дом за стари хора в Трявна, който също отвори широко вратите си за децата. Възрастните хора изключително много благодариха за подготвените коледни изпълнения и пожелаха на всички да бъдат здрави, игриви и винаги следващи мечтите си.