„Тревненци в подкрепа на сребърния медалист Пламена Якимова“ е благотворителната кауза в кулинарния конкурс-базар „Коледни фантазии“, организиран от Община Трявна

декември 11, 2017
Автор: Веселин Михов

През изминалата седмица Община Трявна обяви допитване до населението относно благоворителна кауза, за която да бъдат дарени събраните средства от предстоящия кулинарен конкурс-базар на тема „Коледни фантазии“. За съжаление в периода на допитването (4-8 декември 2017) на посочените координати за отправяне на предложения няма постъпило нито едно такова от тревненската общественост.

Поради тази причина и след като се запозна в детайли с необходимостта от финансови средства на Пламена Якимова и нейното семейство, нужни  за физическото й възстановяване след последното й участие в Международния турнир по карате в Токио (като представител на Българския национален отбор по карате), ръководството на Община Трявна реши събраната сума от кулинарния конкурс-базар да бъде дарена на Пламена Якимова за нейното възстановяване след тежката контузия.

Само преди два месеца Пламена се завърна със сребърен медал от Европейското първенство по карате в Полша. Още тогава тя получава контузии на двата крака, което я отдалечава от златния медал, но само за месец Пламена успява да се възстанови и да отпътува със своя отбор за Япония. За съжаление още в първата среща Пламена Якимова получава тежка контузия и въпреки това се изправя на крака, провеждайки и втора среща от първенството.

Въпреки загубата Пламена заслужава адмирации за решимостта и силния си дух, а днес тя се нуждае и от подкрепата на тревненци, за да продължи да се състезава и да ни радва със своите успехи.

Нека заедно да подкрепим Пламена!

 

 Грета Господинова-Станева