“Тревненци в подкрепа на сребърния медалист Пламена Якимова” е благотворителната кауза в кулинарния конкурс-базар “Коледни фантазии”, организиран от Община Трявна

декември 11, 2017

През изминалата седмица Община Трявна обяви допитване до населението относно благоворителна кауза, за която да бъдат дарени събраните средства от предстоящия кулинарен конкурс-базар на тема “Коледни фантазии”. За съжаление в периода на допитването (4-8 декември 2017) на посочените координати за отправяне на предложения няма постъпило нито едно такова от тревненската общественост.

Поради тази причина и след като се запозна в детайли с необходимостта от финансови средства на Пламена Якимова и нейното семейство, нужни  за физическото й възстановяване след последното й участие в Международния турнир по карате в Токио (като представител на Българския национален отбор по карате), ръководството на Община Трявна реши събраната сума от кулинарния конкурс-базар да бъде дарена на Пламена Якимова за нейното възстановяване след тежката контузия.

Само преди два месеца Пламена се завърна със сребърен медал от Европейското първенство по карате в Полша. Още тогава тя получава контузии на двата крака, което я отдалечава от златния медал, но само за месец Пламена успява да се възстанови и да отпътува със своя отбор за Япония. За съжаление още в първата среща Пламена Якимова получава тежка контузия и въпреки това се изправя на крака, провеждайки и втора среща от първенството.

Въпреки загубата Пламена заслужава адмирации за решимостта и силния си дух, а днес тя се нуждае и от подкрепата на тревненци, за да продължи да се състезава и да ни радва със своите успехи.

Нека заедно да подкрепим Пламена!

 

 Грета Господинова-Станева