ТРЯВНА КАНДИДАТСТВА ЗА ЕДИН ОТ АТРАКЦИОНИТЕ НА УОЛТОПИЯ

април 5, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна подготви и участва със своя кандидатура за поставяне на атракцион Adventure Hub на “Уолтопия”. Мястото, което Трявна предлага, е Божковска поляна. В кандидатурата са посочени предимствата на града, свързани с географското положение, чистия въздух и традициите в туризма, богатството на културното и историческо наследство. Изтъкната е богатата културна и спортна програма на града.

Adventure Hub е атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Най-впечатляващото си съоръжение компанията Walltopia избира да покаже за първи път именно в родината си. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер®, детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

От компанията информират, че такъв Adventure Hub би бил прекрасно украшение за всеки град. Впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ и ще донесе на жителите на града нова възможност за прекарване на свободното време на открито. Опитът на „Уолтопия“ показва, че една такава атракция привлича и много гости към града.

Компанията се ангажира с произвеждането, инсталирането и поддържането на съоръженията напълно безплатно. Поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране.

Божковска поляна не е избрана случайно. Припомняме, че по бюджета на Община Трявна бяха отпуснати допълнително 500 000 лв. за благоустрояване на терена. Намеренията на Община Трявна са да се изготви проект с редица благоустройствени дейности, за да се създаде паркова среда, която да съвмести съвремените нужди на града и класическия възрожденски дух. С проекта ще се предвиди изграждане на алейна мрежа, място за провеждане на обществени мероприятия като музикални и театрални изяви, рецитали, групови събирания на открито, място за демонстрация на български занаяти, площадки за игра на деца от различни възрастови групи, паркинг за автомобили и др. Ще бъде изградено и мостово съоръжение. Въпросните дейности биха се вписали и допълнили чудесно района около атракционния комплекс на „Уолтопия“ Adventure Hub.

 

Уолтопия е световен лидер в производството на стени за катерене с над 1800 проекта в повече от 70 страни на 6 континента. Освен стени за катерене, от 2012 г.  Уолтопия предлага и широк спектър от адвенчър атракциони като въжени съоръжения, интерактивни стени за катерене, изкуствени пещери, съоръжения с препятствия и най-новата им линия Rollglider – съоръжение за свободно летене.

„Уолтопия“ иска да инвестира над два милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини.

Амбицията на компанията е да донесе здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогне за преоткриването на нашата красива природа.

Към днешна дата в групата на Уолтопия има повече от 10 компании, в които са заети 600 професионалисти от различни сектори и индустрии. Главният офис на компанията продължава да бъде в България, като дъщерни клонове има още в САЩ, Канада, Малайзия и Русия. Местни търговски представители има в повече от 20 страни по света, в това число Австрия, Германия, Великобритания, Австралия, ОАЕ и др.