ТРЯВНА ПОСРЕЩНА НОВАТА 2022 ГОДИНА С ПИЩНА ЗАРЯ, ВЕСЕЛИЕ И МУЗИКА

януари 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Открай време Новата година се посреща от тревненци и гости на града на прословутия площад „Капитан дядо Никола“ пред символа на Трявна – Часовниковата кула! И тази година, традицията беше спазена. Въпреки трудните времена на не едно или две изпитания, които постави пандемията от Covid-19 пред всички нас и които продължава да поставя, 2022 година беше посрещната в китното възрожденско градче с много надежда, вяра и пожелания за едни по-добри времена!

В последните минути, които часовниковният механизъм отброи на отиващата си вече 2021 година, кметът на Община Трявна отправи своето празнично привествие към всички събрали се на площада. Пред десетките жители и гости на града, г-жа Силвия Кръстева пожела равмосметката от старата година да бъде още по-силна мотивация за предстоящите ни начинания през новата, всички ние да отправим смело поглед към трудностите, пред които ни е изправила 2021 год. и не последно място да бъдем благодарни за всичко, което все пак ни е дала тази година.

„Пожелавам Новата 2022 година да бъде изпълнена най-вече със здраве, много късмет, прекрасни споделени моменти със семейството, близките и любимите Ви хора и да има много радост в сърцата и душите! Честита Нова година!“ пожела кметът на Община Трявна и завърши с топлия призив да бъдем по-добри, да правим повече добро за хората около нас и да се обичаме!

Непосредствено след това започна и дългоочакваното отброяване на последните секунди до настъпването на Новата 2022 година! 10, 9, 8 ….всички заедно отправиха поглед към нощното празнично небе, което в 00:00 ч. бе озарено от пищна заря – символ на новото начало и Новата година! Най-щастливи и радостни от красивото светлинно шоу, разбира се, бяха децата, които заедно със своите родители празнуваха под ритъма на избрана музика, която огласи площад „Капитан Дядо Никола“.

Снимки: Пламен Ковачев