ТРЯВНА ЩЕ Е ЕТАПЕН ДОМАКИН НА 69-ТА МЕЖДУНАРОДНА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ

август 10, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

За пети пореден път Трявна ще бъде етапен град – домакин на 69-та Международна колоездачна обиколка на България, която е една от най-старите и престижни такива в Европа. Мащабното събитие е подкрепено от Община Трявна и ще се проведе на 30 август 2022 год. по маршрута Трявна – Сливен.

„Етап 3Б от Трявна до Сливен ще бъде с дължина от 133 км. + 8 неутрални км от официалния до реалния (остър старт), който ще е на изхода на с. Райнушковци.“ споделят от Българската федерация по колоездене у нас.

Официалният старт ще бъде поставен точно в 15:30 ч. от кмета на Община Трявна пред сградата на общинска администрация. Г-жа Силвия Кръстева ще пожелае успех на всички участници, които тази година са близо 150 от целия свят.

„Имаме 30 отбора от целия свят, като 5 са тези от България, а останалите 25 са от Европа и от Америка. В този полу-етап са предвидени четири премии за катерачи – в началото на етапа (на 30-тия км от старта – прохода на Републиката) и три към края – около Боров дол (преди 100 – тния км), на Бяла паланка (преди 110-тия км) и на 120-тия км след град Бяла. В полу-етап 3Б е предвиден и един спринт за активност преди Гурково (на 50-тия км).“ подчертава Йоан Костов, който е помощник-секретар към БФК.

Колоездачната обиколка е включена в календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и етапът 3Б ще финишира пред сградата на Община Сливен. Професионалните състезатели се очакват да пристигнат до крайната точка около 18:30 ч. вечерта на 30 август 2022 год.