ТРЯВНА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 185 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

юли 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 18 юли 2022 год. се навършват 185 години от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски. По традиция годишнината ще бъде отбелязана с различни мероприятия, чествания и изяви в цялата страна. Трявна също ще почете паметната дата, на която през 1837 година в Карлово се ражда идеологът на национално-освободителното движение у нас Васил Иванов Кунчев.

Точно в 11:00 ч. кметът на Община Трявна и председателят на Общински съвет Трявна ще поднесат цветя пред барелефа на националния герой, намиращ се на Попангеловата къща в Трявна, в знак на преклонение, почит и признателност. Своята почит ще отдадат и служители на общинска администрация.

По повод 185-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата, през целия ден на двете официални фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“ ще бъдат излъчвани видеоклипове с рецитиране на патриотични стихотворения в памет на Левски, изпълнени от възпитаници на детски градини и учебни заведения на територията на Община Трявна.