ТРЯВНА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ДЕНЯ НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

май 31, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 2 юни България чества Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на страната ни. По традиция чествания в памет на великия поет-революционер и на всички славни знайни и незнайни воини се провеждат на различни места у нас. Трявна ще отдаде своята почит тържествено пред паметника на големия български революционер Ангел Кънчев в града с начален час 11:40 ч.

Кметът на Община Трявна ще отправи своето слово за делото, саможертвата и безсмъртието на незабравимия Ботев, след което с председателя на Общински съвет Трявна инж. Стефан Петров ще поднесе венец и цветя пред паметника на Ангел Кънчев в знак на признателност и преклонение.

В памет на големия български революционер по традиция в цялата страна точно в 12 часа ще прозвучат сирени.

Община Трявна информира всички граждани, че във връзка с честванията за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България движението в района на паметника на Ангел Кънчев по ул. „Ангел Кънчев“ от пресечката с ул. „Уста Генчо“ и пресечката с ул. „Възрожденска“ ще бъде ограничено от 11:30 ч. до 12:10 ч.

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА БОТЕВ И

ЗАГИНАЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

 

2 ЮНИ 2022 Г.

Място: Паметникът на Ангел Кънчев– гр. Трявна

Начало: 11.40 часа

 

ПРОГРАМА

11:40 ч. – 11:50 ч. – Озвучаване с родолюбиви песни и маршове

11:50 ч. – 11:55 ч. – Слово за Ботев от г-жа Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна

11:55 ч. – 12.00 ч. – Почитане паметта на загиналите с поднасяне на венец и цветя от г-жа Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна и инж. Стефан Петров – председател на Общински съвет Трявна и преклонение с едноминутно мълчание

12:00 ч. – Сирени