ТРЯВНА СТАВА ДОМАКИН НА ТУРНИРA ПО МИНИФУТБОЛ „H8S FAN CUP“ ПОД ЕГИДАТА НА БРАНДА НА ХРИСТО СТОИЧКОВ

март 16, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Трявна ще домакинства последния кръг от заключителния седми квалификационен турнир „H8S Fan Cup“ по минифутбол, който се провежда под егидата на бранда на един от най-добрите български футболисти на всички времена Христо Стоичков. Възрожденският град ще посрещне любителски отбори от цялата страна на 26 и 27 март, които ще премерят сили на стадион „Ангел Кънчев“.

„Миналата година имахме контакт с г-жа Кръстева във връзка с един друг национален проект, който искахме да реализираме, но предвид обстановката и ограниченията, които наложи Covid-19 не успяхме да го осъществим. Още тогава усетихме, така, едно гостоприемство от нейна страна и на база тези наши предварителни разговори решихме да проведем заключителната квалификация в Трявна и изключително много благодарим на общината за оказаното съдействие в подготовката и процеса на работа!“ споделя Димитър Николов, който е главен координатор Национален проект по минифутбол „H8S Fan Cup“ и допълва, че съвременната и модерна база, с която разполага спортния комплекс в града също е сериозна предпоставка подобен турнир да се проведе именно в Трявна.

Форматът на турнира е 5+1, играе се с топка №5, а максималния брой състезатели, които могат да участват в един отбор е 10. От организаторския екип посочват, че възрастово ограничение няма, но лицата под 16 години трябва задължително да представят попълнена Декларация за съгласие от родител.

Крайният срок за записване и подаване на документи е 12:00 ч. на 23 март на тел. 0988323399 или на имейл адресbulgarianfootballtournaments@gmail.com 

Играе се според действащите правила при минифутбола, забрана има само за професионалния футбол, за всички аматьорски областни групи на БФС няма никакви забрани. Трявна е хубав град, с традиции, история, култура, развита спортна база, разположен е в Централната част на България, така че очакваме да се получи наистина един хубав и интересен турнир!“ допълва още Николов.

За класиралите се отбори на първо, второ, трето и четвърто място организаторите са предвидили купи и медали, както и златна топка от бранда на Христо Стоичков. Индивидуални отличия ще бъдат връчени за най-добър вратар, най-добър състезател, най-техничен състезател, а голмайсторът в заключителната квалификация, освен статуетка, ще получи и златна топка с лично послание и автограф от Камата.

„Това е последна квалификация, която ще даде възможност на всички отбори, които искат да получат последен шанс да стигнат до финалите. Най-добрите отбори от всички седем квалификации с тази в Трявна ще спорят във финален турнир за определянето шампиона на България, който ще получи и голямата награда, която е парична и е на стойност 5000 лв.!“ завършват от националния проект по мини футбол „H8S Fan Cup“.

Финалният турнир ще се проведе в петзвездни условия в Кранево от 20 до 22 май тази година.