ЦВЕТЯ И И УЧЕНИЧЕСКИ БЕСЕДИ ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ПЛАЧКОВЦИ

февруари 18, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци отбелязва своя патронен празник! Училищното настоятелство и възпитаниците на учебното заведение бяха официално уважени от кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, председателят на Общински съвет – Трявна инж. Стефан Петров и кметът на Кметство Плачковци г-н Борислав Борисов. Поради отсъствие на директора на ОУ „Васил Левски“ г-жа Ценка Гьонкова, местното ръководство поднесе цветя на преподавателите и ги поздрави по случай патронния им празник!

„Пожелавам на директора на ОУ „Васил Левски“ и на целия училищен колектив, както и на всички Ваши ученици да бъдете здрави, все така смело и уверено да вървите по стъпките на Вашия патрон Васил Левски и да продължавате да бъдете гордост за Община Трявна!“ заяви кметът на Община Трявна, след което връчи букет с цветя и поднесе своя поздравителен адрес до директора на основното училище.

Председателят на Общински съвет – Трявна и кметът на Кметство Плачковци също пожелаха на училищното настоятелство и техните възпитаници да бъдат здрави, успешни и да не забравят, че имат моралното задължение да бъдат горди наследници на Апостола на Свободата, отдал живота си в името на Отечеството ни. Освен цветя, г-н Борисов връчи на преподавателите училищни пособия за децата, с които да продължават да развиват техните образователни и познавателни способности.

„Изключително сме трогнати от уважението на ръководството на Община Трявна! От името на г-жа Гьонкова, както и от името на целия колектив Ви благодарим за поздравите и пожеланията. Нека всички ние да бъдем здрави и да преодолеем по-бързо изпитанията от Covid-19, пред които сме изправени през последните две години!“ заяви г-жа Даниела Белчева – преподавател в ОУ „Васил Левски“ в Плачковци.

Облечен с лика на Левски, Димитър Сотиров от 3 клас изрецетира пред местното ръководство патриотично стихотворение, посветено на Апостола на Свободата, с което показа почитта си пред патрона на своето училище.

Кметът на Община Трявна, председателят на ОбС-Трявна и кметът на Кметство Плачковци посетиха петокласниците на основното училище и бяха приятно изненадани от завидните знания, които малчуганите показаха за живота на Левски в подготвена онлайн викторина. Гордо застанала пред местното ръководство, Микаела изчете написано от нея стихотворение за Васил Иванов Кунчев и представи подготвена презентация за неговото дело и отдаденост на България! По случай патронния си празник, децата на ОУ „Васил Левски“ бяха подготвили още рисунки с лика на Апостола, които ще останат изложени по коридорите на учебното заведение в следващите дни.