УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА МОЖЕ ДА ПРЕМИНАТ В ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

октомври 20, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Възможно е преминаването на всички ученици на територията на Община Трявна в електронна форма на обучение. Това стана ясно, днес, след проведена работна среща между кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, директорите на ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – Трявна и ОУ „Васил Левски“ – Плачковци, преподавател от СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна и старши експертът „КОСЗ“ в Община Трявна – Кольо Дабков.

Мярката може да бъде наложена, тъй като по последни данни за разпространението на Covid-19 на територията на Община Трявна, има регистрирани 80 болни с коронавирусна инфекция и 48 души са поставени под карантина. Това означава, че в момента заболеваемостта от Covid-19 на местно ниво е над 75 на 10 000 души население за малка община за 14-дневен период от време. Според последната заповед на Министъра на здравеопазването, която ще влезе в сила от полунощ на 21 октомври, при наличието на този брой заболели общината има право да реши дали учениците да преминат изцяло в онлайн обучение или не. Окончателното решение ще бъде взето утре на извънредно заседание на Общинския оперативен щаб, което се очаква да бъде свикано в ранния следобед.

Ето и последните актуални данни за броя на децата, учениците и педагогическите специалисти в детските и учебни заведения на територията на Община Трявна:

Присъствено в момента посещават детски градини и учебни заведения общо 681 деца. Отсъстващите, които са поставени под карантина, заради контакт с болни от коронавирус, са трима, а тези, които са с грипоподобни симптоми са 54. Няма регистрирани деца или ученици с Covid-19. Общият брой на педагогическите съветници, които работят присъствено в момента в детските и учебни заведения е 118. Един е с установен положителен тест за коронавирусна инфекция и двама отсъстват, заради грипоподобни симптоми. Няма карантинирани специалисти, контактни на болни от Covid-19 и няма отсъстващи непедагогически специалисти, поради грипоподобни симптоми.