УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА НЯКОИ ДАНЪЦИ С ОТСТЪПКА

март 24, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Законът за мерките и действията по време на извънредно положение предвижда удължаване на срока за заплащане на някои данъци с ползване на отстъпка. През 2020 година отстъпка от 5 на сто се прави на лицата, предплатили до 30 юни данъка върху недвижимите имоти за цялата година или данъка върху превозните средства за цялата година.

За да не се получават струпвания и опашки в отдел “Местни данъци и такси” на Община Трявна се препоръчва използването на електронни услуги за заплащане. За целта Ви е необходима банкова карта, издадена в България, с логото на Visa и MasterCard (вкл. Maestro).  В официалния сайт на Община Трявна, раздел “Местни данъци и такси” можете да проверите и заплатите своите данъци и такси онлайн.

За Ваше удобство щракнете тук.

След като изберете “Вход потребител”, избирате опция “Алтернативен начин за вход в системата за граждани”. След въвеждане на ЕГН/ЕИК и КИН код, ще влезете във Вашия профил. В електронното си досие можете да получите информация за всички свои задължения.

За по-бърз достъп щракнете тук.

За да заплатите своите данъци и такси онлайн е необходимо да разполагате с КИН код. Вашият код е изписан в съобщенията за годишни задължения за местни данъци и такси, които получавате по пощата ежегодно.

Ако не знаете своя код, можете да го получите чрез обаждане на телефон 0677 62496 със заявка за свързване с отдел “Местни данъци и такси”.