УИКЕНД В КАРТИНКИ, ПЪТУВАЩО КИНО И ВИНЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ В ТРЯВНА

септември 13, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Изключително интересен и разнообразен уикенд се заформя тази седмица в Трявна! Поредното мащабно събитие, инициирано от местната власт, включва в програмата си над 10 съпътстващи мероприятия, които ще зарадват малки и големи през двата предстоящи почивни дни, на 17 и 18 септември. Семейният фестивал се организира от Община Трявна и издателство „Артлайн Студиос“ и ще се проведе на площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ във възрожденския ни град за трета поредна година.

Сред основните акценти е вече познатия „Уикенд в картинки“, превърнал се в любимо занимание на най-малките, които и тази година ще развихрят своето въображение и ще имат възможността да нарисуват своите любими супер герои. Освен с рисуване на място през двата дни, Община Трявна и издателство „Артлайн Студиос“ приканват всички деца и младежи да запретнат ръкавите още отсега и да се включат в конкурса за най-впечатляващ нарисуван комикс герой. Своите авторски творби може да изпращате сканирани на официалния ни имейл адрес: tryavna@tryavna.bg, в Деловодството на Община Трявна или на място по време на семейния фестивал с краен срок – 20:00 ч. на 17 септември /събота/. Рисунките трябва да бъдат придружени с три имена, телефон за връзка и детско/учебно заведение на участника. Конкурсът няма възрастово ограничение и ще отличи най-добрите нарисувани комикс герои с подготвени подаръци и изненади.

Снимки: Архив, Община Трявна 

Съботната вечер ще предложи на жителите и гостите на Трявна пътуващо кино на открито, което ще излъчи прожекция на любим детски филм „Седмото джудже“ и прожекция на българската екшън/комедия „Корпус за бързо реагиране“. Кулминация на мащабното събитие тази година ще бъде стендъп комеди шоу с куиз награди за публиката и много смях с Красимира Хаджииванова от „Три жени на микрофона“.

Новото тази година, което още повече надгражда и разнообразява семейния фестивал, е винено изложение на няколко бутикови български изби, както и мастър кулинарни класове с шеф Таньо Шишков, които ще се проведат през двата дни на събитието. На място гостите ще могат да дегустират различни винени вкусове от избите на Трастена; Марян; Драгошинов; Меди Вали и Чукара, както и да се запознаят с тънкостите по приготвянето на вкусна италианска паста и сочни ароматни ребра.

Не на последно място, родители и деца ще могат да се срещнат, да разговарят и да порисуват заедно с талантливия комикс художник Иван Домусчиев, да се насладят на музикалните изпълнения на гласовитата Ния Шишкова, както и да закупят увлекателна книга от многобройния избор на издателство „Артлайн Студиос“.

Ето и пълната програма на предстоящите събития в Трявна: 

ПРОГРАМА

17.09.2022 год. /събота/ – площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна 

 • 11:30 ч. – „Уикенд в картинки“
 • 14:30 ч. – Кулинарен мастър клас – приготвяне на вкусна италианска паста с шеф Таньо Шишков
 • 16:00 ч. – Среща – разговор с Иван Домусчиев – комикс художник
 • 18:00 ч. – Музика и забавление с изпълнения на Ния Шишкова
 • 18:30 ч. – „Пътуващо кино на открито“ – прожекция на детски филм „Седмото джудже“
 • 20:00 ч. – Стендъп комеди шоу, куиз с награди и много смях с Красимира Хаджииванова от „Три жени на микрофона“
 • 21:00 ч. – „Пътуващо кино на открито“ – прожекция на българската екшън/комедия „Корпус за бързо реагиране“

 

18.09.2022 год. /неделя/ – площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна 

 • 10:00 ч. – Рисуване за деца
 • 12:00 ч. – Награждаване на участниците в конкурса за най-впечатляващ нарисуван комикс герой
 • 14:00 ч. – Кулинарен мастър клас – приготвяне на сочни ароматни ребра с шеф Таньо Шишков

През целия период:

 • Винено изложение и дегустация на вина от бутикови български изби Трастена; Марян; Драгошинов; Меди Вали и Чукара
 • Изложба-базар на издателства „Артлайн Студиос“ и „Гурме Пъблишинг“