„УИКЕНД В КАРТИНКИ“ СЪБРА В ТРЯВНА ЛЮБИТЕЛИ НА КОМИКСИТЕ, ВИНОТО И КОМЕДИЯТА

септември 21, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Изминалите почивни дни превърнаха Трявна в център на комиксите, виното, добрата кухня и приятната компания. Въпреки лошото и дъждовно време, площадът пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в града събра на едно място винени изложители от близо и далеч, доказани шеф-готвачи, комедианти, комикс художници и пр. Събитието бе организирано за трета поредна година от Община Трявна и издателство „Артлайн Студиос“.

По време на фестивала, посетителите можеха да дегустират и да си закупят от пивкото и ароматно вино на бутиковите български изби в лицето на Трастена, Марян; Драгошинов и Чукара, представителите на които с усмивка обясняваха разликата между отделните вкусове и с кои храни напитките най-добре се комбинират.

Погледите на посетителите неминуемо привлече и реставрираното ретро бусче, което предлагаше вкусна храна и  напитки по време на семейния фестивал. А класическа италианска паста, пица и сочни ребра бяха само част от вкусотиите, които шеф Таньо Шишков приготви специално за гостите.

Пътуващо кино предложи на най-малките прожекция на филма „Седмото джудже“, а в кулминация на събитието се превърна стендъп комеди шоу с Красимира Хаджииванова от „Три жени на микрофона“.

Не на последно място малчуганите успяха да развихрят своето въображение и да нарисуват любимите си комикс герои. Всички получиха поощрения за своето старание, а комикс художника Иван Домусчиев разказа за творчеството и вдъхновението си. Всеки желаещ можеше да си закупи и любимо четиво от избора на книгите, които бяха изложени по време на събитието от издателства „Артлайн Студиос“ и „Гурме Пъблишинг“.

Снимки: Община Трявна, Иванина Маринова