УИКЕНД В КАРТИНКИ В ТРЯВНА

септември 28, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

„Уикенд в картинки“, организиран от Община Трявна и издателство “Артлайн Студиос” се състоя на 26-ти и 27-ми септември 2020 г. на площада пред Народно читалище “Пенчо Славейков 1871” – град Трявна.

През двата дни най-малките се забавляваха заедно със смърфовете, които им помагаха да рисуват и оцветяват любими герои, да си направят карнавални маски и да изработят солнички.

 

 

 

 

На щанда на издателството всички посетители имаха възможността да се запознаят с детски книжки и комикси.

 

В съботната вечер се състояха срещи-дискусии с Тодор Христов – един от най-добрите художници на комикси в България и Кирил Дамянов – създател на сайта Супер Герои България, а в неделя учениците от НГПИ „Тревненска школа“ обсъдиха с Тодор Христов и представители на издателството бъдещ съвместен проект за създаване на комикс.

Тодор Христов – един от най-добрите художници на комикси в България

 

В рамките на събитието бе организиран и конкурс за комиксова рисунка. Рисунките бяха оценени от Тодор Христов. Първо място в конкурса за комиксова рисунка е за Стефан Василев от Велико Търново. Второ място печели Дебора Григорова, а трето място – Виктор Василев. Артлайн Студиос реши да присъди специална награда и за Вероника Жекова от Бургас.

Тодор Христов избра победителите след дълъг размисъл и поощрява всички да продължават да творят и да се развиват. Наградите са осигурени от издателство “Артлайн Студиос”.

 

Идеята на събитието „Уикенд в картинки“ е то да се разраства и да се превърне в традиционно за Трявна.