В името на спорта – международна среща по проект „Network“

септември 10, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

На 07 септември 2018 г. в Трявна се проведе третата международна среща  за трансфер на добри практики по проект “Network”.  Гости на общината бяха 13 младежи от Италия и Испания, участници в проекта.

„Network“ (Мрежа) е партньорски проект по програма Еразъм + между сдружение Вело клуб Трявна, България, Anspi Avellino, Италия и Solidaridad Sin Fronteras от Испания и цели да обедини хора, организации, местни власти в осъществяване на дейности, стимулиращи активен начин на живот сред жителите на града. По проекта се работи с три групи участници: младежи на възраст 13-18 години, възрастни над 25 години и доброволци, за които няма възрастово ограничение.

За реализирането на проекта в Трявна се обединиха Сдружение „Промяната е в Теб“, сдружение „Вело клуб Трявна“, СКЛА „Хаммер – ХВ“, СК „Хикари“ и ОУ „Проф. П. Н. Райков“. През изминалите два месеца за деца и възрастни бяха организирани активни дейности и игри два пъти седмично в двора на училището.

Благодарение на подкрепата на Община Трявна, на 07 септември представители на другите две партньорски организации пристигнаха в нашия град, за да обменят опит, да представят подробно проведените до тук дейности по проекта заедно с нашия екип и да обсъдят бъдещите планове. Срещата бе прекрасна възможност за младите тревненци да се срещнат с други млади хора, които работят в същата сфера, да научат повече за културата им и да практикуват чужди езици. Активно участие в подготовката взеха тревненските доброволци. На срещата присъстваше Живко Христов, управител на Вело клуб Трявна, както и заместник-кметът на Община Трявна Николина Николова и Боян Грозев – специалист младежки дейности и спорт, които поздравиха гостите от името на Общината.

Прекрасният ден завърши с разходка по тревненските улици, посещение на музеи и вкусен традиционен обяд. Испанските и италианските младежи споделиха, че нямат търпение да се върнат отново в България. По време на пътуването си, освен Трявна, те успяха да разгледат също Велико Търново и София.

 

 

 

Проект Network, реф. № 590353-EPP-1-2017-1-IT-SPO-SSCP, се осъществява с финансовата подкрепа на програма Еразъм +.

Информация: Сдружение “Промяната е в теб”