ВЪВЕДЕНА Е ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ И БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО В ТРЯВНА

април 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Въведена е временна организация и безопасност на движението в Трявна във връзка с извършваните ремонтни дейности на водопроводната мрежа по ул. „Стара планина“ от ВиК – Габрово, район Трявна. Това реши назначената със Заповед на кмета на Община Трявна комисия, която извърши оглед на поставените допълнителни пътни знаци, указващи обходните маршрути и движението в града.

 

 

Участъкът по ул. „Стара планина“ от кръстовището с ул. „Васил Левски“ (автогара Трявна) до кръстовището с ул. „Крайбрежна“ в момента е затворено за движение за всички МПС-та с изключение на тези над 5 тона, които се пропускат и през този участък. По този начин се цели да се облекчи трафика по ул. „Ангел Кънчев“, която в момента е най-натоварена откъм движение.

За обходен маршрут водачите могат да използват и ул. „Лясков дял“, като тежкотоварни превозни средства над 5 тона не могат да се движат там. Временна организация на движението е въведена и по ул. „Уста Генчо“, ул. „Янко Мустаков“ и ул. „Любен Каравелов“ с изпълнена на място вертикална сигнализация.

Приетата организация на движението в момента забранява паркирането на всички превозни средства по ул. „Ангел Кънчев“ без две уширения по дължината на пътното платно – непосредствено след паметника на революционера и преди кръговото кръстовище до църквата „Св. Георги“. За целта са поставени необходимите пътни знаци, указателни табели и сигнализиращи ленти, които насочват шофьорите къде могат да паркират и къде не.

Въведената временна организация и безопасност на движението ще остане в сила до 27 май включително.