ВЪЗМОЖНО Е ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАКРИТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ПИСТА И ЗАЛА ЗА ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В ТРЯВНА

януари 15, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ВАРИАНТИТЕ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА

Работа в посока изграждане на закрита тренировъчна лекоатлетическа писта и зала за физическа подготовка в Трявна, паралелно с търсенето на варианти за обособяване на закрита спортна зала в града. Тези теми бяха дискутирани на работна среща през изминалата седмица между кмета на Община Трявна г-н Денчо Минев и председателя на Българската федерация по лека атлетика г-н Иван Колев, на която присъстваха още президента на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-Трявна“ г-н Васил Донев, председателя на комисията по Младежки дейности и спорт към Община Трявна г-н Кристиян Генев, общински служители и експерти.

По време на срещата стана ясно, че вече има изготвен идеен проект за изграждането на подобна закрита зала в района на т. нар. Етнографски комплекс в Трявна, която ще осигури сигурна и надеждна подготовка както на младите лекоатлетически надежди, така и на трениращите от останалите спортни клубове в града.

„От лявата страна сме заложили пистата до реката, а от другата страна ще остане мястото на Кооперативния пазар в Трявна. Съобразено е да има 5 коридора тренировъчни със съблекални, фитнес, санитарен възел и необходимите сервизни помещения. Вътре могат да се играят и народни танци, да тренират и другите клубове с кондиционна и функционална подготовка“, запозна присъстващите г-н Васил Донев от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-Трявна“.

Председателят на БФЛА подчерта, че изграждането на подобна тренировъчна зала ще осигури още възможност за провеждането на състезания и турнири и в тяхно лице Община Трявна има подкрепата за развитие на спорта и спортния туризъм съответно.

„Именно на нас това са ни приоритетите – Трявна да стане тренировъчно място за подготовка, тъй като имаме много добра спортна база и много добра леглова база и сме на центъра на България. Да успеем да ремонтираме общежитията на открития спортен комплекс „Ангел Кънчев“, за да може да посрещаме един футболен отбор или отбор от Федерацията по лека атлетика, например и да им предоставяме нужните условия за тренировка при нас“, коментира кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.

За обособяването на подобна закрита тренировъчна лекоатлетическа писта и зала за физическа подготовка бяха обсъдени възможни варианти за финансиране по програми от Министерството на младежта и спорта, както и от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.