ВЕЧЕРЕН ЧАС ОТ 19:00 до 6:00 ЧАСА ЗА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ

март 21, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес, 21.03.2020 г. кметът на Община Трявна издаде заповед, с която внесе промени в заповедта си от четвъртък.

Промяната се налага след новата заповед на Министъра на здравеопазването от вчера и след проведено заседание на Областния кризисен щаб в област Габрово. В рамките на заседанието на Областния щаб е взето решение да се въведе вечерен час за малолетните и непълнолетните лица на територията на областта от 19:00 до 06:00 часа.

Съгласно изменението на заповедта на кмета на Община Трявна от днес, мерките, описани в Заповед №214 от 19.03.2020 г., които трябва да се спазват, изглеждат по следния начин:

 

1.Да се въведе вечерен час от 19:00 часа до 06:00 часа за всички малолетни и непълнолетни лица, освен с придружител /родител, настойник, попечител или друго лице, полагащ грижи/.

2. Забранява се достъпът до паркове, градски градини, спортни комплекси, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, в това число и дворни пространства на детски градини, ясли и училища.

3. С цел предотвратяване струпването на големи групи от хора на едно място, да се ограничат присъстващите на тъжни ритуали само до най-близките на починалото лице.

4. Да се преустанови предлагането в търговските и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и месни изделия, сандвичи, пици, закуски, напитки и др.

5. Да се преустанови ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открити и закрити обществени места.