ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В IV ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ НА ИНСТРУМЕНТАЛНИТЕ И ТАНЦОВИ ГРУПИ РАДНЕВО 2022

юли 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна приканва всички самодейни състави и индивидуални фолклорни изпълнители да се включат в Четвъртия фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи Раднево 2022, с което може да прославят отново нашия прекрасен край. Пъстрото събитие ще се проведе от 2 септември до 4 септември в родния град на Гео Милев и ще събере състави от цялата страна. Част от програмата е и провеждането на Конкурс за индивидуални изпълнители „Тракийски славей – с песните на Динка Русева“ 2022 в чест на покойната певица, наричана още „Славеят на Тракия“, който ще се състои в последния ден от фолклорния фестивал.

Фестивалът се организира ежегодно от Община Раднево и Общински център за култура „Нончо Воденичаров“. Целите са опазване, съхранение и популяризиране на фолклорното наследство на България с възможността за изява на множество любители на българската народна музика. По този начин ще се повиши мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност в областта на изкуството.

Участие могат да вземат танцови ансамбли и състави, индивидуални певци и свирачи, певчески групи, инструментални групи, групи за обработен фолклор, клубове за народни танци, които ще представят специфичните за техния регион фолклорни изпълнения. Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и без такса за участие.

Крайният срок за изпращане на заявките е до 15 август 2022 год. на адрес: 

гр. Раднево 6260, област Стара Загора, ул. „Георги Димитров“ №2
Общински център за култура „Нончо Воденичаров“
Директор/организатори – тел.: 089 843 28 13
email: obcknv_radnevo@abv.bg 

Програмата на фестивала /часа и деня на явяване/ ще бъде изпратена до 20 август 2022 год. на всеки, който е подал заявка за участие в него.

Подробна информация ще откриете тук:

IV фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи – Раднево 2022 – статут и заявка

Конкурс Тракийски славей – с песните на Динка Русева – статут и заявка