ВКЛЮЧИ СЕ В ЕКОКАМПАНИИТЕ НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ВЗЕМИ НОВА КНИГА

юни 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Двете екокампании на Община Трявна – „Предай непотребна пластмаса – вземи нова книга“ и „Използвана хартия за нова книга“ вече започнаха. Още от рано сутринта нетърпеливи граждани и деца предадоха своите събрани отпадъци и станаха първите участници в тазгодишните инициативи за пример на всички нас. За своето старание и разделно събиране малчуганите бяха наградени с образователна книга по избор.

Инициативите се провеждат под колонадата на Община Трявна – до банкомата на ДСК. Всеки, който желае да предаде годни за рециклиране пластмасови отпадъци или непотребна хартия може да го направи днес, 17 юни, до 17:00 ч. или утре, 18 юни, от 08:00 ч. до 14:00 ч.

 

Призив да бъдем по-отговорни и да не изхвърляме своите отпадъци в природата отправи и семейство от Бургас, което също се включи в кампаниите на Община Трявна. Количеството пластмаса и хартия родителите и децата са събрали от района на Трявна за по-малко от две седмици, което по думите им е показателно, че опазването на околната среда зависи първи от нас самите.

Внушително количество непотребни пластмасови и хартиени отпадъци предадоха и децата от ДГ „Калина“ – Трявна, както и учениците от СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна.

В кампаниите се включиха и служители на общинска администрация. Припомняме, че пластмасата трябва да бъде с минимално количество от 2 кг., а употребявана хартия – минимум 5 кг. Екоинициативите са насочени главно към децата, техните родители и учители, които приканваме активно да се включат.

Всеки един от нас може да допринесе за намаляването на количеството използвана пластмаса в ежедневието си. Това е и целта, която си поставяме с тази кампания – да вдъхновим тревненци и плачковчани и да им покажем, че всяка малка крачка води към голямата промяна! 

Нека всички заедно да правим града ни по-чист и по-зелен! Хартията, която събираме не е отпадък – тя е ресурс за новите любими детски книги на децата ни! 

Включете се и Вие! Бъдете добрият пример и заразете околните около Вас!