ВОДЕЩИ КЛУБОВЕ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА, СРЕД КОИТО И ТОЗИ НА ИВЕТ ЛАЛОВА, ПРОВЕДОХА ЛЯТНАТА СИ ПОДГОТОВКА В ТРЯВНА

септември 12, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

„Очаква се Трявна да става все по-предпочитана дестинация за клубовете по лека атлетика в България, благодарение на природните дадености на нашия град и базата, която Община Трявна предоставя.“ С тези думи г-н Кристиян Генев – представител на параолимпийския спорт, постигнал редица успехи на международно ниво като национален състезател по лека атлетика, действащ треньор и общински съветник през настоящия мандат, описва само една малка част от впечатленията, приятните емоции и ползотворната съвместна работа през изминалата лятна подготовка на малките ни големи надежди в областта на леката атлетика.

Като град, доказал любовта си към спорта, повече от месец Трявна бе база за подготовка на едни от водещите ни клубове по лека атлетика. Така, от началото на месец август до 7 септември, общо шест отбора проведоха своите тренировки и учебни занимания на откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ангел Кънчев“ в града.

„Първи беше отбора на ЛК „Виктория“ Варна. Те останаха в града ни от 01.08.2022 год. до 08.08.2022 год. След тях пристигнаха най-малките атлети на СКЛА „Черно море-2005″ Балчик, общо 16 деца, чийто треньор е Валентин Андреев – дългогодишен шампион и рекордьор на България във всички възрастови групи, както и вицеолимпийски шампион от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в дисциплина хвърляне на чук.“ разказа г-н Кристиян Генев.

50 млади атлети от отборите на големите български гордости – Ивет Лалова, която се слави с бързината и успехите си в спринта на 60, 100 и 200 метра, носеща редица титли, сред които тези на европейска шампионка на 100 м в Хелзинки 2012 г., европейска шампионка в зала на 200 м. в Мадрид 2005 г. и национална рекордьорка на България на 100 м и 200 м в зала и Андриана Бънова – дългогодишна национална състезателка в тройния скок, участвала в летните олимпийски игри през 2012 год. в Лондон, проведоха своята подготовка в Трявна от 27 август до 3 септември.

„Освен състезателите от „Ивет Лалова спринт академи“ и „Тийм Бън“, по същото време на подготовка при нас бяха и 15 състезатели от отбора на „ЦСКА-София“, които останаха в Трявна до 7 септември. Изключително се радвам, че всички деца от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ тренираха по същата програма, в лагерова обстановка, с двуразови тренировки заедно с връстниците си от другите клубове.“ допълва още техния треньор и подчертава с категорична усмивка благодарността на всички лекоатлетически клубове за предоставените им условия и възможността за провеждане на лятната си подготовка в град като Трявна.