ВОКАЛНА ГРУПА „ДЕТЕЛИНИ“ С ПЪРВО МЯСТО ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ПЕРНИК

юли 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Талантливите дами от Вокална група „Детелини“ – Трявна завоюваха най-високото отличие в XV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, който се проведе в началото на тази седмица в Перник. Събитието премина под наслов „Изкуството осмисля нашия живот“ и събра на една сцена състави от цялата страна.

Певиците впечатлиха определеното жури, част от което бяха големите имена на българската естрадна музика Мими Иванова и Развигор Попов, със своите изпълнения на стари градски песни и категорично заслужиха първото място. Припомняме, че ВГ „Детелини“ се занимава с певческа дейност от 12 години насам, а техен музикален ръководител е Митко Маринов. В репертоара им са включени още български народни песни и авторски изпълнения.

„Изключително много благодарим на Община Трявна в лицето на кмета г-жа Силвия Кръстева, която ни съдейства с осигуряването на транспорт, за да участваме във фестивала. Радваме се, че винаги се отзовава и със сърце приема всяка една наша молба. Такива хора са необходими! Не на последно място изказваме и огромната си гордост, че за пореден път нашата вокална група е отличена и по този начин Трявна още веднъж е прославена!“ сподели Радка Личева от свое име и от името на нейните колеги, част от ВГ „Детелини“ – Трявна.

Община Трявна благодари на ВГ „Детелини“ и на техния ръководител Митко Маринов за поредното завоювано отличие, с което прославиха нашия град и им пожелава още много вдъхновение, бъдещи успехи и още много престижни награди.