ВРЪЧИХА ПЪРВИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ НА МИГ „ДРЯНОВО – ТРЯВНА – В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА“

юли 1, 2019
Автор: Веселин Михов

image

Четири фирми получиха одобрените си проекти към Местната инициативна група (МИГ) „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” на официална церемония в ресторанта на хотел „Кентавър” в Дряново. Собственици, управители, изпълнителни директори на дружествата, чиито проектни предложения печелят финансиране, общественици от Дряново и Трявна, медии, екипът на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана” взеха участие в официалната церемония.

Одобрените проектни предложения са по мярка ОПИК 2.2. „Подобряване производствения капацитет в МСП на територията на „МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Радващо е, че едно от одобрените проектни предложения, и то това на най-висока стойност, е на тревненската фирма „Елит Стил” ЕООД. Нейният президент Румен Радев беше първият, който получи папката с подписания вече проект. В „Подобряване на производствения капацитет в „Елит Стил” ЕООД” ще бъдат вложени 389 991, 90 лв., от които собственото финансиране е 38 999, 10 лв.

„Участвам в много програми, но Местната инициативна група е първата организация, с която нещата се случват много плавно. Това за нас – представителите на бизнеса, е добре. Кандидатствахме за високопроизводителни машини, които на този етап не бяха по възможностите ни да ги закупим. С разширяване на дейността с чуждестранни партньори нараснаха изискванията към качеството на работата ни. Благодарение на този проект, това ще се случи“, каза Радев на церемонията.

Участници в официалната церемония от името на общинска администрация Трявна бяха заместник-кмета Николина Николова и Боян Грозев – главен експерт „Устойчиво развитие“.