ВСИЧКИ ПЪТИЩА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПОЧИСТЕНИ, ОПЕСЪЧЕНИ И ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

януари 13, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Всички пътища на територията на Община Трявна са почистени и проходими при зимни условия. Консорциумът, съставен от три фирми, отговарящи за поддържането на общинската пътна мрежа в региона – ДЗЗД „Зимно поддържане“ продължава с превантивното опесъчаване на участъците предвид минусовите температури и опасността от заледяване на пътищата. Това заяви главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна – Михаил Минчев.

Всички възлови точки в централната градска част на Трявна и Плачковци като детски градини, училища, болници, автобусни спирки, автогара, ЖП гара са обработени. Продължава почистването от сняг и опесъчаването на пътищата във всички кметства на Община Трявна. Няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването в населените места.

От Областно пътно управление – пътен кантон Божковци информират, че се работи по опесъчаване на заледени участъци по републиканските пътища III-552 и III-609 и се реагира своевременно на постъпили сигнали от граждани и фирми. Общинските екипи също остават в готовност за незабавно реагиране при необходимост предвид продължаващите ниски температури и опасността от заледяване.