ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „TRYAVNA CUP“ 2022 СЪБИРА ФУТБОЛНИ ОТБОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА

август 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

През април тази година Трявна за шести пореден път бе домакин на Международния футболен турнир за деца „Tryavna Cup“ 2022. Тогава изданието събра 40 отбора от цялата страна, които дадоха най-доброто от себе си в продължение на десет дни. На спортните терени в Трявна и Плачковци сили премериха деца, набори 2009/2010 и деца, набори 2011/2012/2013, а наградите бяха връчени лично от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и г-н Илко Станчев – главен организатор на турнира и управител на ДФК Делфините.

За първи път в историята на детския международен турнир, „Tryavna Cup“ ще има и второ издание тази година. Надпреварата стартира официално във вторник /9 август/ на двата спортни комплекса в Трявна и Плачковци, където своите срещи ще изиграят общо 6 футболни отбора от страната и чужбина. Футбол 11 ще се представлява от младите надежди на ЦСКА 1948; Етър; Спартак Варна; Севлиево; Футболна академия ДИТ и Раду Ребежа от Молдова.

„Това е международен турнир на принципа всеки срещу всеки. Всеки отбор ще има възможност да играе срещу другите. Турнирът се прави на принципа „първенство“, за да извлече максимума, така всеки отбор ще изиграе по 5 срещи. Има награди за първо, второ, трето и четвърто място ще получат купи и медали, всички участници ще получат грамота за най-добър защитник, за най-добър вратар, гол майстор и най-полезен (MVP) състезател.“ сподели г-н Илко Станчев – главен организатор на турнира и управител на ДФК Делфините.

Второто лятно издание на „Tryavna Cup“ 2022 отново ще събере в Трявна стотици деца и родители, които ще съчетаят турнира и с приятна почивка във възрожденския град. Последните срещи ще бъдат изиграни на 11 август /четвъртък/, когато ще бъде и награждаването на най-добрите сред малките футболисти. Отличията ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна и главния организатор на турнира.