За поредна година Община Трявна ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 15 септември

септември 5, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Голямото чистене тази година ще се проведе под мотото „Чистим заедно планетата“ и ще бъде част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018.

 

На 15 септември 2018г., в Световния ден на почистването, Община Трявна също ще се включи в еко инициативата. Общинска администрация ще даде старта на кампанията като с помощта на екипи и тежкотоварна техника почисти района на „Клуб за социални и културни дейности“ в кв. Светушка, района на СК „Ангел Кънчев“, Стояновско дере и дерето при ул. Асеневци. Администрацията на кметство Плачковци ще чисти в района на селата Енчовци и Нейковци.

 

В кампанията „Да изчистим България заедно“ се включват също училищата и детските градини на територията на Трявна и Плачковци, които ще почистят прилежащите площи към образователните институции, НЧ „Пенчо Славейков 1871“, които ще почистят парка около сградата на читалището, представители от пенсионерските клубове в Трявна и др. Община Трявна призовава всички граждани, фирми и организации да се включат в местната кампания.

Как да се включите в общонационалното почистване?

Община Трявна ще осигури извозването на събраните от гражданите отпадъци. За да се оптимизира работата на отдел „Чистота“, е необходимо събраните отпадъци да бъдат поставени до съдовете за смет, след което да бъде подаден сигнал на тел.: 0897 86 70 32. На телефона отговаря Добрин Иванов – ръководител на отдел „Чистота“, който ще приеме информацията и ще насочи екип за събиране и транспортиране на отпадъка.

Всички граждани, проявяващи желание градът ни да стане по-чист, по-уютен и по-зелен могат също да се включат в каузата. Необходимите за целта материали (ръкавици и чували) могат да бъдат получени на 13-ти и 14-ти септември между 8:00ч. и 17:00ч. в сградата на Община Трявна.

За повече информация може да се свържете с еколога на Община Трявна Катрин Дабкова на тел.: 0896 69 42 86 (всеки работен ден до 17:00 часа) или e-mail: katrin_dabkova@abv.bg

 

 Грета Господинова-Станева