ЗАМ.-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА ДЕЦА „TRYAVNA CUP“

август 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Заместник-кметът на Община Трявна връчи заслужената купа на победителя във второто издание на Международния футболен турнир за деца „Tryavna Cup“ 2022, който се проведе на спортните комплекси в Трявна и Плачковци. Първото място сред младите футболни надежди зае отборът на Футболна академия ДИТ София, след като събра най-много точки при проведените индивидуални срещи по време на турнира. За своите постижения, играчите получиха още медали и грамоти, а зам.-кметът на Община Трявна поздрави всички за участието, амбицията и желанието да се развиват в областта на футбола.

„От името на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и от свое име искам да благодаря на организаторите на „Tryavna Cup“ 2022, както и на децата – участниците в турнира, които са най-важните. Искрено благодарим на техните родители и фенове за подкрепата, които не спират да им оказват. Винаги сте добре дошли в Трявна и ще Ви чакаме и догодина!“ сподели г-н Марин Маринов по време на награждаването на отборите.

На второ място при Футбол 11, с 8 точки, се нареди отборът на Севлиево, а третото място зае този на Спартак Варна. Чуждестранните гости от Раду Ребежа (Молдова) завоюваха четвъртото място, като също прибавиха към своята колекция купа, медали и грамоти. Отличителни грамоти за своето участие във второто издание на „Tryavna Cup“ 2022 получиха още момчетата от ЦСКА 1948 и Етър Велико Търново, които заеха съответно пето и шесто място в крайното класиране.

Организаторите на турнира в лицето на Илко Станчев – управител на ДФК Делфините и Владимир Коев – спортни стоки Saller България заедно със зам.-кметът на Община Трявна раздадоха на младите играчи и индивидуални награди. За най-добър вратар на турнира бе избран Пламен Памбазиев от ЦСКА 1948, а за най-добър защитник – Антон Даскалов от ДИТ София. Голмайсторският приз си разделиха Виктор Иванов от Етър Велико Търново и Християн Кашевски от отбора на Севлиево, които успяха да отбележат по 4 гола в противниковите врати. За най-полезен състезател на „Tryavna Cup“ 2022 бе избран Дариус Додамо от Раду Ребежа (Молдова). Неговият съотборник Костин Василей получи и специална награда – футболна топка от Saller България. Футболни топки получиха и всички отбори в знак на благодарност и признателност за участието в тазгодишното второ издание на Международния футболен турнир за деца „Tryavna Cup“ 2022.

Снимки: Tryavna Cup – International Childrens Tournament