ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОбС ТРЯВНА ПРИСЪСТВАХА НА УЧЕНИЧЕСКА ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СЛАВЕЙКОВОТО УЧИЛИЩЕ В ГРАДА

ноември 24, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ИЗЛОЖБАТА „ЖЕЛАЕМ ДА СЕ УЧИМ И ТВОРИМ“ БЕ ОТКРИТА В МУЗЕЙ СТАРОТО ШКОЛО В ТРЯВНА И СЪБРА ДЕСЕТКИ ГОСТИ, УЧИТЕЛИ И ВЪЗПИТАНИЦИ НА СУ „ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ“ 

След като днес Средно училище „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна отбеляза с богата празнична програма своя патронен празник, тази вечер в музей Старото школо в града се откри и ученическа изложба, посветена на 184-та годишнина от основаването на учебното заведение. Организатори и главни действащи лица за осъществяване на събитието бяха възпитаници на училището, които лично поканиха ръководството на Община Трявна и Общински съвет Трявна да уважат откриването.

Силно впечатлени от старанието и инициативата на младите хора, днес своите поздравления за цялостната им дейност и тази на техния ръководител г-жа Росица Скендерова, отправиха отново заместник-кметът на Община Трявна и председателят на Общински съвет Трявна. Двете дами уважиха на място откриването на изложбата „Желаем да се учим и творим“ и от името на кмета на Община Трявна г-н Денчо Минев връчиха на преподавателя по изобразително изкуство подарък в знак на признателност.

Събитието събра още общински съветници, ръководството на СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна, десетки преподаватели, ученици, културни и просветни дейци. Изложбата бе открита съвместно със Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – гр. Трявна и разкри пред погледа на присъстващите ученически творби и проекти, илюстриращи различни техники на работа.

„Нашата изложба е изложба, която представя всичко, което се стараем да научим в нашето училище. Не е само изобразителното изкуство, има изключително много дурги предмети, които са също важни и децата полагат много старание и имат много успехи! Нашата цел е да покажем тези успехи извън стените на училището и това е като направим една обща изложба в Деня на патронния ни празник! Децата наистина много знаят, любознателни са, креативни са, търсещи, любопитни и имат успехи в различни предмети!“, сподели след откриването на изложбата г-жа Росица Скендерова, която работи към педагогическия колектив на училището повече от три години и не крие удоволствието и насладата, които й носи това нейно призвание.

Трогната от уважението и вниманието към нея, не на последно място преподавателят по изобразително изкуство благодари на ръководството на Община Трявна и категорично заяви, че това е институция, която винаги оказва подкрепа на децата за тяхното развитие.

*Всички снимки от днешното събитие ще откриете на официалната ни FB страница – „Община Трявна“