Заместник-кметът на Трявна и председателят на Общински съвет се включиха в международния ултрамаратон “Трявна ултра 2018”

юли 14, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

За четвърта поредна година Община Трявна е домакин на международния ултрамаратон по бягане в пресечена местност “ТРЯВНА УЛТРА”. Събитието се организира от Сдружение “Ай рън” с финансовата и организационна подкрепа на Община Трявна.

По традиция кметът на Община Трявна Дончо Захариев даде старт на състезанието в отделните дистанции – 141 км, 75 км, 23 км и 3 км. В трикилометровата дистанция за любители тази година се включиха и представители на Община Трявна, начело със заместник-кмета Николина Николова и председателя на Общински съвет Силвия Кръстева.

За първи път в тазгодишното издание на маратона “Ай рън” съвместно с “Габрово плюс” включват като част от съпътстващата програма пешеходен преход за скороходци, комбинирано приключение с велосипед и пеша, лек поход, велотур за напреднали и вкусен брънч в Боженци.

Първите победители, които заеха своите места на почетната стълба, са участниците в дистанция 23 км. При мъжете на първо място се класира Ивайло Вълев, второ място е за Даниел Кубашлиев, а трети остана Христо Кавалски. При жените първа бе Маргарита Радева, второто място е за Ниа Вичева, а третото за Илияна Бисолнева.

 

През 2018 в “ТРЯВНА УЛТРА” участват над 650 състезатели от 19 държави, най-много от които в дистанцията 23 км. За участниците и разбира се за победителите в отделните дистанции са предвидени много награди от организаторите и спонсорите на маратона. Неповторимото изживяване за всички участници в маратона не би било възможно без подкрепата на десетките доброволци.

 Грета Господинова-Станева