ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА ТРЯВНА УВАЖИ ПРАЗНИКА НА ГРАД ПАВЛИКЕНИ, СПЕЦИАЛЕН ГОСТ БЕ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА

юни 29, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Заместник-кметът на Община Трявна присъства днес на Празника на град Павликени. От името на кмета на Община Трявна и от свое име г-н Марин Маринов поднесе красива дърворезба – символ на един от най-древните и прочути за Трявна занаяти дърворезбата и поздрави кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов по случай 79 години от обявяването на населеното място за град. Специален гост на събитието бе вицепрезидентът на Р България г-жа Илияна Йотова.

Празничният ден започна от сутринта със света литургия, отслужена от отец Димитър в храма „Рождество на Пресветая Богородица“. След това официалните лица поднесоха венци през паметниците на св. Петър и Павел и на старейшината на град Павликени Атанас Хаджиславчев.

Заместник-кметът на Община Трявна присъства на тържествената сесия на Общински съвет Павликени, на която съветниците гласуваха и приеха единодушно двете номинации за удостояване с почетен знак – едностранен плакет на изявени личности. Отличените тази година са двама – директорът на Исторически музей – Бяла черква Анастасия Георгиева и фотографът и общественик Петко Йончев.

Авторитетните признания бяха връчени от кметът на Община Павликени по време на официалното тържество пред сградата на общинска администрация, което започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени от учениците-гвардейци от Дванадесети гвардейски отряд при Средно училище “Бачо Киро“ -Павликени. Благослов за Павликени и неговите жители направи отец Димитър.

„Пожелавам датата 29 юни да донесе още повече поводи за гордост и високо самочувствие, че сме жители на град Павликени. Нека са още повече обществените придобивки от полза за всички нас!“, каза в официалното си слово кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Той благодари на всички, които допринасят за развитието на града. „С всяка следваща година, вече 79 години, град Павликени добавя по нещо ново в полза на своите жители. Положителните промени в нашия град са факт и трябва да имаме очи да ги видим! Постигнахме много неща, които преди 11 години изглеждаха немислими, а днес ги приемаме за даденост. Резултатите са видими, но няма да спрем дотук – имаме нови цели за постигане и нови проекти за изпълнение.“, каза още градоначалникът.

За честта да бъде част от празника благодари вицепрезидентът Илияна Йотова. „Както трудолюбивите стопани събират в месец юни плодовете на своя труд, така и вие в Павликени, събирате плодовете на Вашия труд през всичките изминали години, за да направите Павликени едно наистина чудесно място за живеене. Чудесна гледка е, че тук виждам толкова много млади хора с детски колички и бебета. Това означава, че те намират тук реализация и ще оставят града и на бъдещето си“, каза Йотова. Тя благодари на кмета и общинска администрация, че по време на последните трудни две години са показали какво означава да бъдат истински стопани. „Много често, въпреки държавата, вие от местната власт сте на своя пост и си вършите работа. Пожелавам Ви със същата енергия и амбиция да работите за благото на чудесните хора от Павликени“, каза Йотова.

Г-жа Илияна Йотова получи и специалния почетен плакет с ключа на Павликени – жест на благодарност от страна на домакина инж. Манолов.

Празникът на Павликени уважиха многобройни гости, сред които кметове на общини, председатели на общински съвети, почетни граждани на Павликени и др.

Тържествената церемония завърши с рецитиране на стихове от учениците от Основно училище „Свети Климент Охридски“ – Павликени и изпълнения на Мажоретен състав при Средно училище „Бачо Киро” – Павликени и на Вокална група „Меджик флайт” при Средно училище „Бачо Киро” – Павликени.

Празничната програма продължава с концерт ПФА „Добруджа“ – Добрич. Спектакълът започва в 20:00ч. в Летен театър „Никола Гюзелев“ в Павликени с вход свободен.

Община Трявна още веднъж поздравява Община Павликени по случай 79-годишнината от обявяването им за градска община и им пожелава здраве, просперитет и благоденствие!