ЗАПАЛЕНИ ВЛАКОВИ СПИРАЧКИ СПРЯХА ВРЕМЕННО ДВИЖЕНИЕТО НА ГАРАТА В ПЛАЧКОВЦИ. НЯМА ПОСТРАДАЛИ И РАНЕНИ

октомври 20, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Сигналът за инцидента във влаковата композиция по линията Стара Загора – Горна Оряховица е подаден на тел. 112 към 15 часа днес, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Трявна. Димът е забелязан да излиза от първия вагон, непосредствено преди пристигането на пътническия влак на ЖП гарата в гр. Плачковци.

На място веднага са изпратени трима огнеборци от РСПБЗН-Трявна и екип на спешна медицинска помощ от филиала на ЦСМП-Трявна. Кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева заедно с гл. специалист ПБЗН към Община Трявна – Михаил Минчев също пристигнаха на мястото на инцидента.

„Пожарът, който е възникнал не е голям. Причината е техническа неизправност в дисковите спирачки на влака. За щастие няма пострадали и всички пътници са добре.“ заяви началникът на РСПБЗН – главен инспектор Станимир Петков.

Пожарът на спирачките в първия вагон веднага е овладян от служители на БДЖ, които са използвали наличните пожарогасители във влака. Движението в района вече е възстановено.