„ЗАПЕЧАТАЙ КОЛЕДНИЯ ДУХ НА ТРЯВНА“ – ПЪРВИ ЛЮБИТЕЛСКИ ФОТОКОНКУРС ЗА НАЙ-КРАСИВА ЗИМНА СНИМКА НА ТРЯВНА

декември 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна организира за първа година коледен фотоконкурс за най-красива зимна снимка на китния ни възрожденски град – „Запечатай Коледния дух на Трявна“. Надпреварата е за любители фотографи и е включен в тазгодишния празничен календар на местната власт.

„Освен традиционните коледни конкурси за детско творчество върху бял лист хартия и за най-впечатляваща външна коледна украса, тази година решихме да предизвикаме жителите на Община Трявна да запечатат красотите на възрожденска Трявна през техните очи. Вярвам, че коледният дух ще бъде уловен от фотообективите и градът ни ще бъде показан от различни ъгли.“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева по повод първото издание на любителския фотоконкурс „Запечатай Коледния дух на Трявна“.

В конкурса могат да участват само жители на Община Трявна, които ще се борят за първото място в две възрастови групи:

  • ученици от 15 до 18 години
  • лица над 18 години

Всеки, който желае да се включи в конкурса, може да изпраща до три свои авторски снимки на зимна Трявна, показващи коледния акцент и красотата на възрожденския ни град. Задължително фотосите трябва да бъдат придружени с кратко описание на кадрите; три имена на участника; възраст; учебно заведение; населено място и телефон за обратна връзка.

От днес, 5 декември 2022 год., до 02 януари 2023 год. включително може да изпращате своите снимки на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg и на имейл адрес – yuliyana.tsaneva@tryavna.bg за конкурса „Запечатай Коледния дух на Трявна“.

Получените фотоси ще бъдат качени на официалната FB страница – „Община Трявна“ на 03 януари 2023 год. и ще останат за онлайн гласуване до 23:59 ч. на 09 януари 2023 год.

Творбите в двете възрастови категории, събрали най-много харесвания, ще бъдат обявени за победители в първото издание на любителския фотоконкурс „Запечатай Коледния дух на Трявна“ на 11 януари 2023 година. Наградите ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева на 13 януари 2023 година в Ритуалната зала в сградата на общинска администрация.