ЗАПОЧНА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНОТО УКРАСЯВАНЕ В ТРЯВНА

ноември 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Коледният дух вече се усеща в Трявна! През изминалия ден официално започна украсяването за предстоящите Коледно-новогодишни празници в града, които са най-светлите, обичани и чакани такива от малки и големи.

Още от рано сутринта служители на Община Трявна започнаха с монтирането и поставянето на красивата и голяма изкуствена елха на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града. И тази година, зелените клончета на коледното дръвче ще бъдат декорирани с хармонично разположени малки, средни и големи златисти топки, украшения под формата на подаръци, снежинки и светещи лампички, а на върха, разбира се, ще грейне и голямата коледна звезда.

Паралелно с поставянето на коледната елха на старинния площад в Трявна, започна и традиционното украсяване на големия кипарис пред сградата на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ с гирлянди, коледни топки и светещи лампички.

Изящни коледни подаръци и големи коледни топки в градинката пред сградата на Община Трявна са най-новото попълнение в празничната украса на града тази година. Жители и гости ще имат възможността да им се наслаждават и вечер, когато ярко ще светят из тревните площи.

Подменени са и коледните лампички, украсяващи фасадата на Туристическия информационен център и Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна. Поставени са и голяма част от осветителните празнични декорации по уличните стълбове из града.

Работата на общинските служители по Коледно-новогодишното украсяване из Централната градска част на Трявна продължава. През следващите дни се очаква да бъде поставеното красивото звездно небе над „Кивгирения“ или т.нар. Гърбав мост в Старата част на възрожденския ни град, което традиционно допълва цялостната феерия от празнични светлини в този период на годината.

В парка пред Районен съд – Трявна отново ще бъде обособен коледен кът за снимки с шейната на Дядо Коледа, която миналата година за първи път бе разположена там като част от цялостната празнична украса на града и предизвика истински фурор сред малки и големи.

В най-кратки срокове ще бъде публикувана и тазгодишната Коледно-новогодишна програма на Община Трявна.